Eindelijk, je website is gepubliceerd en klaar voor online bezoekers! Wachten, wachten en nog een wachten. Waar blijven mijn websitebezoekers nou?  Dat zal ik je eens vertellen! Websitebezoekers komen niet zomaar aanwaaien, daarvoor moet je zorgen dat je goed vindbaar bent in Google. Wat is de vindbaarheid van jouw website in Google en hoe kan je dit testen? Je vindbaarheid in Google is een van de allerbelangrijkste dingen voor jouw online succes. Hoe kan ik mijn vindbaarheid verbeteren?

Jouw vindbaarheid van je website in Google testen

Zorg ervoor dat je je zoekwoorden goed hebt ingesteld. Dit betekent dat je originele zoekwoorden hebt, die niet iedereen uit jouw branche gebruikt. Zorg ervoor dat je voldoende afwijkt, door bijvoorbeeld je zoekwoorden terug te laten komen in de teksten van Google Adwords en jouw website. Daarnaast kun je het nog optimaliseren door je bedrijfsnaam toe te voegen.

Google adwords training

Houd regelmatig Google Trends in de gaten om te kijken of de zoekwoorden die mensen zoeken om bij jouw productbranche uit te komen zijn veranderd of niet. Indien ze veranderen, moet je jouw website daarop aanpassen. Blijf dit continu updaten. Als je moeite hebt met de SEO van jouw website, zorg er dan voor dat je een SEO experts amsterdam of noord holland inhuurt zodat hun de SEO van jou website kunnen doen. Het is beter om de SEO uit te besteden dan de bal stil te laten liggen want dan gebeurt er nooit wat met de vindbaarheid van jouw website.

Ik weet mijn Google SEO zoekwoorden!

Heb jij nou je zoekwoorden helemaal op orde? Dan is het nu tijd dat je meer gaat publiceren op je website. Schrijf bijvoorbeeld een blog en doe dit regelmatig. Ook kun je nieuwsberichten plaatsen met interessante context voor de lezer. Op die manier ziet Google dat jij regelmatig actief bent op jouw website, dus een ‘gezonde’ website hebt. Koppel ook je social media aan je website. Laat de nieuwsberichten die je op je website publiceert ook daar plaatsen. Hierdoor komen er meer verschillende externe links naar jou website, waardoor je meer vindbaarheid creëert. 

Installeer een SSL certificaat voor een betere SEO

Een andere kleine bijzaak voor het verbeteren van je vindbaarheid is het beveiligen van je website. Mocht je jouw website nog niet beveiligd hebben door middel van een SSL-Certificaat (Secure Sockets Layer), dan zal ik dat maar snel gaan doen. Google benadeelt jou namelijk als jij je website niet beveiligd. Door zo’n certificaat aan te schaffen, beloond Google je juist weer door jouw website hoger te positioneren in de ranglijst. Zo’n certificaat beschermt namelijk persoons- en betalingsgegevens. Je hebt ze gratis maar ook betaald, beide zijn prima voor gebruik.

SSL certificaathttps://www.youtube.com/watch?v=33VYnE7Bzpk

Website moet SEO geoptimaliseerd zijn.

De kern van het verhaal is dat je altijd moet zorgen dat jouw website en dus ook jouw teksten en zoekwoorden SEO geoptimaliseerd zijn. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat zorgt er dus voor dat Google jouw teksten beter begrijpt en dat beloond door jou hoger in Google te positioneren, waardoor jouw vindbaarheid veel beter wordt.

Recommended Posts